Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jihlavanka experiment

Pracuju hlavou. Přes den ve svojí práci a večer znova pro jinou práci. Obojí funguje podobně. Sedim, hrbim se, pololežim u počítače přemejšlim a ťukám. 

Doma je to samozřejmě lepší, protože si můžu po třicátý pustit tu samou písničku, protože se mi u tý basový linky dobře myslí a nikoho tim nepohoršim. Můžu si udělat devátý espresso, aniž by na mě někdo nechápavě koukal. Můžu pro rozptýlení a zapojení jinejch neutronů (neuron s obsahem talentu) vzít Čendu (to je kytara) nebo Matyldu (ukulele), drnkat a po dvacátý zpívát wééér iz maj mááájnd, in d wotr, sý it swimiiing, a představovat si jak stojim na pódiu, z jedný strany Brian Molko, z druhý Frank Black, a oba mi dávaj uznalý pokývnutí hlavou, v první řadě stojí Travis Barker a.. No, nebudu vám tu rozepisovat svoje hudební a jiný fantazie.

Někdy je ale hlava tak unavená a zároveň díky tomu jedenáctýmu šálku tý výborný čerstvě upražený kávy z Cuby neschopná odpočinku, že začne vymejšlet blbosti. Souboj Conversky se Supermanem proti Conversce s Batmanem skončil ponižující porážkou supermana poté, co se Batman zaměřil na jeho krátké tkaničky a jedním tahem je rozvázal.
 Pokus o vytvoření duhově barevného alkoholického nápoje z vodky a duhově barevných bonbónů. Zjištění, že čtvrtka melounu obsahuje 126 zrníček, zatímco průměrná kulička vína obsahuje zrníčka dvě a jejich počet na průměrném hroznu je 56.

To byly všechno hrozně hezký a přínosný věci, ale jak praví klasik „výš, jen výš, tam já mířím!“. Rozhodla jsem se udělat si espresso z nejoblíbenější český kávy, co voní tak hezky, Jihlavanky. Možná se vám bude zdát trochu přehnaný jít ve tři v noci půl hodiny do obchodu, co má otevřeno nonstop, pro jeden malý pytlík kafe a pak zase zpátky, ale vědě se musí přinášet oběti!

Tak máme 31.5. 03:15 (ne, nezemřeš, neboj!). otevírám sáček a to, co cejtim není tak hrozný, jasně, je to vyčáchlý, takže se ty pachy tak nějak rozetřou do něčeho, co sice nevoní hezky, ale ani to ten noc nijak zvlášť neuráží. Hrubost mletí teda není úplně ideální na espresso, ale už to sypu do páky a utlačuju. Těch 30ml, co maj týct 25 vteřin mi vzhledem k hrubosti nateče asi za 9, což jsem po prvním přivonění ráda, protože i po takhle krátký extrakci, je ta vůně hrozná. Nedá se nic dělat, s očekáváním nejhoršího se napiju. A ono to není tak hrozný. To první napití. Tak se napiju podruhý a to už je hrozný. Ten chuťovej ocas, proboha! Napiju se ještě potřetí, ale víc nedám. Říkejte mi cimprlíno, ale šla jsem si vypláchnout pusu a spravit chuť včera upraženou Cubou. Nikdy mi nechutnala víc.

Co teda nemůžu Jihlavance upřít je crema. Není to sice krémová crema, ale taková pěnově bublinatá, ale drží. Drží téměř nezměněná i po hodině, kdy se jdu podívat, co se s ní stalo. Znova si přivoním a teď už vážně nechápu, kde se vzal ten slogan, že jako voní hezky. Pro mě teda vůně tři dny starýho popelníku a mokrýho listí nijak zvlášť hezká není, ale chápu, každej máme jiný oblíbený vůně.

Absolutně chápu, že je spousta lidí zvyklá na toho svýho českýho turečka a tyhle kávový směsi mu vyhovujou. Totálně to respektuju, mám jen přecitlivělej nosánek a rozmazlený chuťový buňky a občas se potřebuju rozptýlit takovou kravinou jako je dělání espressa z českýho turečka. Teď mě omluvte, jdu odprosit a vyčistit mýho kávovýho drahouška a pak třeba i spát nebo tak něco.

 

Autor: Zuzana Vrzalová | pátek 1.6.2012 10:37 | karma článku: 32,61 | přečteno: 6247x
  • Další články autora

Zuzana Vrzalová

Jak jsem byla běhat

Běhání je strašně prospěšný. Běháním vyběháš všechny křivdy. Když doběhneš, dostaví se pocit štěstí. Bla, bla, bla, všichni to známe a nikomu se nám do toho nechce, ale když jsem včera chtěla udělat něco pro sebe prospěšnýho, zbavit se jedný křivdy a cejtit trochu toho štěstíčka, vylovila jsem ze skřině oblečení ve kterym by se dalo běhat a že jako jo.

9.11.2012 v 10:50 | Karma: 24,85 | Přečteno: 1643x | Diskuse| Ostatní

Zuzana Vrzalová

Sladké sny

Ležim a v hlavě se mi motá hodně myšlenek. Občas si před spanim dumám, ale dneska toho bylo nějak moc, asi třicet přes sebe, nedají se usměrnit, nedají se utnout, malý protivný octový mušky, snažím se usnout.

29.8.2012 v 13:01 | Karma: 11,80 | Přečteno: 1184x | Diskuse| Ostatní

Zuzana Vrzalová

Nebuď labuť, daruj krev

Vyplňuju dotazník, asi nejpodrobnější, co jsem kdy vyplňovala. Tyhle papíry zajímají moje prodělaný choroby, sodomie, tetování, operace. Tak vzpomínám na všechny svoje prodělaný choroby, sodomie, tetování a jiný blázniviny a poctivě vypisuju.

20.7.2012 v 11:20 | Karma: 23,43 | Přečteno: 1898x | Diskuse| Ostatní

Zuzana Vrzalová

Když holky stůňou

Jasně, holky nestůňou. Klucí se složej pod obyčejnou rýmičkou a potřebujou opečovávat, zatímco holka se čtyřicítkou horečkou ještě funguje a říká, že jí nic hroznýho není. Asi se bojíme, že by se o nás nikdo nepostaral nebo chcem ukázat, že jsme hrdinky a vydržíme víc, težko říct.

16.3.2012 v 11:34 | Karma: 22,18 | Přečteno: 2231x | Diskuse| Ostatní

Zuzana Vrzalová

Jak jsem zkoušela nepít kafe

Každej máme nějakej pohon. Benzín, slunce, romantickým bláznům stačí voňavá kopretina a nebesky modré oči jejich platonické lásky s jehož představou si večer zcela neplatonicky dělaj dobře, někomu stačí, že žije.

29.7.2011 v 11:15 | Karma: 20,91 | Přečteno: 1935x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10428x
Dream big.
Work Hard.
Don't be an asshole.

https://twitter.com/Podsalek